Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sport képes leírás - Norvégia.tlap.hu
részletek »

Sport - Norvégia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: norvegia.tlap.hu » Sport
Keresés
Találatok száma - 4 db
A narviki hegymászószövetség

A narviki hegymászószövetség

A narviki hegymászószövetség weboldala. Információk a hegymászásról, vezetett túrákról, túraútvonalakról. Az oldalon hasznos hegymászó tippek és trükkök is találhatók, valamint a téli és nyári hegymászófelszerelésekre is felhívja a figyelmet.

Hegymászás Norvégiában

Hegymászás Norvégiában

Téli és nyári hegymászó lehetőségek Norvégiában. Oktatás, vezetett hegymászás helyi vezetőkkel. Az oldalon szálláslehetőségek is találhatók. Korábban számos súlyos baleset volt a Lofoten-szigetek körül található hegyeken. Sok nehéz mentési műveletet kellett végrehajtani a nagyon nehéz terepen. Nils Faarlund m. fl. volt aki megtartotta az első hegymászó tanfolyamot 1972-ben. A cél az volt, hogy Svolvær Vöröskereszt tagjai kiképzett hegymászókká váljanak. Ennek eredményeként kialakult Svolvaer alpesi Redningsgruppe, mely az első a maga nemében Norvégiában.

Norvégia az olimpiai játékokon

Norvégia az olimpiai játékokon

Norvégia az 1900-as nyári játékokon szerepelt először, ezt követően jelen volt valamennyi olimpián, kivéve az 1904-es amerikai és az 1980-as szovjet nyári olimpiákat, utóbbit az Amerikai Egyesült Államok által hírdetett bojkott miatt. Norvégia két olimpiának volt a házigazdája: 1952. évi téli olimpiai játékok, Oslo 1992. évi téli olimpiai játékok, Albertville. Az ország sportolói eddig 425 érmet nyertek, legeredményesebb sportágaik a sífutás, a gyorskorcsolya, a vitorlázás és a sportlövészet. Ausztria és Liechtenstein mellett a harmadik olyan állam, amelyiknek sporolói több érmet gyüjtöttek a téli olimpiákon mint a nyári játékokon. A Norvég Olimpiai és Sport Bizottság 1900-ban jött létre, a NOB még ebben az évben felvette tagjai közé, a bizottság jelenlegi elnöke Tove Paule.

Varingskollen sípálya

Varingskollen sípálya

Varingskollen sípálya Varingskollen mindössze 30 percre található Oslotól. Autóval és vonattal is kényelmesen megközelíthető, a vasútállomás pár száz méterre található a felvonótól. Autóval érkezők számára a parkolás ingyenes. Tryvann Winter Park-i síparadicsom a 6. legnagyobb síparadicsom Norvégiában a mért jegyeladások szerint. Hozzávetőleg 280.000 látogatót fogad minden évben. A sípálya szolgáltatásai: 5 lift, 5 sípálya, Gyerek pálya és tanpálya, 3 síiskola, Síkölcsönző, Étkezési lehetőség. Heti 5 nap éjszakai síelési lehetőség.

Tuti menü