Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kultúra, oktatás képes leírás - Norvégia.tlap.hu
részletek »

Kultúra, oktatás - Norvégia.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: norvegia.tlap.hu » Kultúra, oktatás
Keresés
Találatok száma - 7 db
Kultúra és Oktatás Norvégiában

Kultúra és Oktatás Norvégiában

Kultúra és Oktatás Norvégiában A magyar kultúra norvégiai megismertetésében fontos szerepet játszanak a Norvégiában működő magyar szervezetek (Norvég-Magyar Baráti Társaság, Norvégiai Magyarok Baráti Köre). Évek óta mintegy 700 norvég diák tanul magyar egyetemeken, elsősorban orvosi és állatorvosi szakokon, 2006-ban pedig Norvégiában megalakult a Magyarországon végzett norvég hallgatók egyesülete. Magyarország és a Norvég Királyság egyaránt aláírta és ratifikálta az ún. Lisszaboni egyezményt, amelynek értelmében mindkét ország kötelezi magát, hogy biztosítja az egymás országában kiadott bizonyítványok és diplomák továbbtanulás céljából történő korrekt elismerését. Hazánk EU-hoz való csatlakozását követően a munkavállalási célú, szabályozott szakma gyakorlásának elismerése mindkét országban az európai közösségi jog alapján történik. Egyéb munkavállalási célú elismerések mindkét országban a nemzeti jog alapján történnek.

Kultúra Norvégiában

Kultúra Norvégiában

Norvégia - hivatalos honlapja Magyarországon Művészet és kézművesség, Design, Film, Étel-ital, Örökség, Irodalom, Zene, Festészet, Előadóművészetek, Szobrászat, Rendezvények, Építészet Norvégiát évszázadokon keresztül Dániából kormányozták, ennek következtében a gazdasági tevékenységgel foglalkozó felsőbb társadalmi osztály tagjainak száma csak korlátozott mértékben növekedett. Norvégia sajátos építészettörténete az Európa északi peremén fekvő alacsony népsűrűségű ország történeti fejlődését tükrözi. Több, mint ezer évvel ezelőtt Norvégia apró királyságait birodalommá egyesítették, melyet hamarosan a lakosság keresztény hitre térítése követett. Ezzel Norvégia a kőépítkezés terén már tradícióval rendelkező európai kultúrkör részévé vált. A Szent Olaf király sírja fölé emelt Nidaros Dóm Észak-Európa legrégebbbi gótikus katedrálisa, országszerte pedig sok kisebb kőtemplom épült, rendszerint román stílusban. A kitűnő minőségű faanyaghoz való könnyű hozzájutás lehetővé tette, hogy Norvégiában ősi időktől kezdve számottevő faépítkezési hagyomány alakuljon ki. Norvégia legérdekesebb új épületeinek többsége még napjainkban is fából készül, ezzel is jelezve a norvég építészek máig tartó vonzódását a fához. A középkorban Észak-Európa-szerte sok közösség emelt fatemplomot, melynek alapját talajba süllyesztett cölöpök képezték. A ma ismert páratlan norvégiai fatemplomok...

Magyar Kulturális és Tudományos Központ, Helsinki

Magyar Kulturális és Tudományos Központ, Helsinki

Magyar Kulturális és Tudományos Központ, Helsinki Ezen az oldalon Helsinkiben található magyar vonatkozású kulturális eseményekről tájékozódhat. Rendszeres programok, programajánlók, oktatás. A Magyar Kulturális és Tudományos Központ 1980 novembere óta működik Helsinkiben, 22 évig Hakaniemi városrészben, egy irodaház 3. emeletén, 2002. augusztusa óta a város közvetlen központjában, utcaszinten, terveink szerint felújított helyiségekben. A kiváló 'láthatóság' és a gyönyörű ki állítóterem - galleria U - döntően megnövelte a látogatók számát és számos új tevékenységi formát tesz lehetővé. Ugyanitt található a Finn-Magyar Társaság központi irodája is. Az intézet célja a magyar kultúra és tudomány megismertetése a finn közönséggel. Kiállításokat, koncerteket, film- és videóvetítéseket és egyéb kulturális rendezvényeket szervezünk és különböző területek szakembereit hívjuk meg Finnországba. Szemináriumok és előadások is szerepelnek a programban. Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy segítsük a finn szervezetek, szakértők, művészek és diákok magyarországi kapcsolatteremtését. Az utóbbi években egyre nagyobb szerepet kaptak a finn partnerekkel közösen szervezett eseménysorozatok, finn és Helsinkiben működő más kulturális központokkal közösen szervezett rendezvények és szemináriumok.

Nemzetközi tanulmányok Oslóban

Nemzetközi tanulmányok Oslóban

Az Oslo International School a világ minden országának gyermekeit szeretettel fogadja. Az iskola célja, hogy az oktatás biztonságos és vidám környezetben történjen, ahol a gyerekek megtalálják saját lehetőségeiket. Az óvodától kezdve, az általános- és középiskolán át, a nemzetközi BA diploma megszerzésével lehetőség nyílik bármely európai, amerikai, ausztrál vagy más egyetemen folytatni a tanulmányokat világszerte.

Norvég tőzsde

Norvég tőzsde

A fagyos fjordok és kristály tavak között a világ egyik legforróbb hangulatú tőzsdéje volt valaha. A fővárosban elhelyezkedő tőzsde egészen 1881 -ig szinte csak egy zajos árverezési piac volt a hajózási társaságok portékáinak. Az intézmény hamar felfedezte a potenciált a részvények és kötvények kereskedelmének és hamar fellendült a befektetési kedv a társadalom minden rétegében.

Osloi Nemzeti Színház

Osloi Nemzeti Színház

Az Osloi Nemzeti Színház weboldala részletes információkkal szolgál az aktuális színházi darabokról, a darabok íróiról. Online jegyvásárlás is működik a színház weboldalán. A darabokról, próbákról videórészleteket, képeket láthatunk. A színház weboldalán további fesztiválokról is kaphatunk információkat.

Tanulási lehetőségek Norvégiában

Tanulási lehetőségek Norvégiában

Számtalan lehetőség kínálkozik Norvégiában lévő oktatási intézményekben tanulni. Az oldalon lévő információk segítenek tájékozódni az oktatás lehetséges formáiról, Norvégián belüli helyszínekről, lehetőségekről, az oktatási rendszerről.

Tuti menü